MØR Biffhus

Vi bruker kjøtt av topp kvalitet

MØR BIFFHUS bruker det beste kjøttet som kan skaffes. Gilde Ekstra er det ypperste vi kan by på av norsk storfekjøtt. Før en filet får lov til å bære etiketten med Gilde Ekstra navnet,  foregår en nøye utvelgelse basert på fastlagte kriterier. Vi ønsker å servere deg en MØR og saftig biff. Derfor MØRner vi kjøttet i minimum 4 uker før det legges på grillen.

 

ENTRECÒTE er et kjøttstykke som ligger fra det bakerste ribbenet og frem til det syvende ribbenet. Kjøttstykket ligger på «utsiden» av ribbenet helt inntil kammen. Mange mener at entrecòten er det mest smakfulle kjøttet og blir ofte foretrukket av «kjennere». Kjøtteter middels marmorert, noe som er viktig for smaken.

YTREFILET ligger rett bak entrecòten og går fra hofteleddet og frem til det bakerste ribbenet. Ytrefilet ligger på utsiden av ribbena opp mot kammen. Ytrefileten er mager, men er likevel smakfull.

INDREFILETEN regnes som det meste eksklusive kjøttet på oksen. Indrefileten ligger på innsiden av ribbena. Dette er en muskel som brukes lite og dermed blir ekstra mør. Indrefilet av god kvalitet har en fast kjøtt struktur og litt marmorering.